מתכון לכנפיים שישרפו לכם את הלשון

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים חדשים
היה טעים?
שתפו עם החברים!

כשזה מגיע לחטיף ליום גיבוש, מפגשי חברים או בילוי משפחתי, מעטות המנות שיכולות להתחרות באיכות של צלחת כנפי עוף מבושלות בצורה מושלמת.
קריספיות מבחוץ, רכות ועסיסיות מבפנים ומלאות בטעם ממכר, כנפיים הן פינוק פופולארי שמתאים כמעט לכל מאורע.
במאמר זה הבאנו עבורכם מתכון לכנפיים שישרפו לכם את הלשון! קריאה טעימה!

בשרים קונים רק בקצביית בשר וכל השאר

 

רכיבים:

1 ק"ג כנפי עוף
1כוס קמח
– 1כפית פפריקה
– 1כפית אבקת שום
– 1כפית אבקת בצל
– 1כפית מלח
½כפית פלפל שחור
שמן לטיגון

 

בשביל הרוטב:

½כוס רוטב חריף
¼כוס חמאה מומסת
2כפות דבש
1כף רוטב סויה
1כף רוטב ווסטרשייר
1כפית אבקת שום
1כפית אבקת בצל
½כפית פפריקה מעושנת
אופציונלי: רוטב חריף נוסף

 

הוראות:

הכנת הכנפיים:

– שוטפים את כנפי העוף במים קרים ומייבשים אותן בעזרת נייר סופג.
– בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הפפריקה, אבקת השום, אבקת הבצל, המלח והפלפל השחור.
– זורקים את כנפי העוף בתערובת הקמח, מוודאים שהן מצופות באופן אחיד.
– מניחים את הכנפיים המצופות על רשת ונותנים להן לשבת כ-15-20 דקות כדי לאפשר לציפוי להידבק.

מטגנים את הכנפיים:

– בסיר גדול ועמוק, מחממים שמן לטמפרטורה של 175 מעלות צלסיוס.
– מניחים בזהירות את הכנפיים בשמן החם, מוודאים שלא יגדוש את הסיר. ניתן לטגן את הכנפיים בחלקים במידת הצורך.
– מבשלים את הכנפיים כ-10-12 דקות או עד שהן מזהיבות ופריכות.
– השתמשו בכף מחוררת או במלקחיים כדי להסיר את הכנפיים מהשמן ולהניח אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.

הכנת הרוטב:

-מערבבים בסיר את הרוטב החם, החמאה המומסת, הדבש, רוטב הסויה, רוטב ווסטרשייר, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה המעושנת.
-מחממים את הרוטב על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמגיע לרתיחה. נותנים לזה להתבשל כ-5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.

ציפוי הכנפיים:

– יוצקים את הרוטב המוכן על הכנפיים המבושלות בקערת ערבוב גדולה.
– מערבבים בעדינות את הכנפיים בתוך הרוטב עד שהן מצופות באופן אחיד.
– למי שמעדיף עוד תוספת של חריפות, לטפטף מעט רוטב חריף נוסף על הכנפיים ולערבב שוב.

הגשה והנאה:

– מעבירים את הכנפיים המוכנות למגש ומקשטים בכוסברה טרייה קצוצה או פטרוזיליה שיעניקו קמצוץ של צבע.
– מגישים את הכנפיים מיד כשהן עדיין חמות ופריכות.
– את הכנפיים ניתן להגיש עם תוספות ייחודיות כמו גבינה מגורדת, מקלות סלרי או מקלות גזר מרעננים.

אנחנו כבר מכינים אתכם מראש, שהמראה החיצוני הפריך הזהוב, הבשר העסיסי והטעמים הנועזים של הרוטב יגרמו לכולם לחסל את המנה שלהם ולבקש מנה נוספת! התארגנו בהתאם ��� בתיאבון!

כנפי עוף מבושלות בצורה מושלמת

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו