מתכון לחזה עוף בתנור

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים חדשים
היה טעים?
שתפו עם החברים!

ברוב הבתים בישראל מכינים ממנו שניצלים. אין שום דבר רע בשניצל. זה אחד המאכלים האהובים בישראל. עסיסי מפנים ופריך וזהוב מבחוץ, עם קטשופ וצ'יפס, או בלי – זה מאכל מושלם.

אבל מי מאיתנו לא אכל פעם במסעדה חזה עוף שלם, צלוי בתנור, שהיה עסיסי מבפנים ושחום מבחוץ, מלא טעם, מעלה אדים וטעים מאוד? מי מאיתנו לא ניסה להכין כזה בבית ויצא לו חזה יבש ומאכזב, או פשוט לא מבושל עד הסוף? האמת היא, שזה לא כל כך מסובך להכין חזה עוף שלם בתנור, שיהיה עסיסי ומלא בטעם ושיהיה תענוג לאכול אותו. אז איך עושים את זה?

10 טיפים מעולים להכנת חזה עוף מושלם בתנור:

  1. כשאתם בוחרים חזה עוף בסופר, או אצל הקצב, הקפידו לבחור חזה טרי. אם תשתמשו בחזה קפוא, שהפשרתם. זה ייתן לו טעם ומרקם פחות טובים.
  2. אם אפשר – השאירו את העור על הנתח, מה שיוסיף לו שמנוניות ועסיסיות.
  3. השרו את חזה העוף לפני הצלייה במי מלח. השריה במי מלח יכולה להימשך כמה שעות, או אפילו למשך יומיים. למי המלח אפשר להוסיף תבלינים אהובים. בתום ההשריה יש להוציא את חזה העוף ממי המלח ולייבש אותו היטב לפני הצלייה.
  4. השריה במרינדה, או בתערובת תבלינים, יכולה להיות בין חצי שעה לכמה שעות. מרינדה טובה יכולה להכיל חרדל ודבש, או רוטב סויה, עם שום וסילאן, או גרידת לימון עם מיץ לימון ואפילו מיץ תפוזים, עם שום, פפריקה ושמן זית.  גם השריה מספקת במרינדה, יכולה לעזור לתהליך ולתת תוצאה מצוינת.
  5. בשלב הזה אפשר לצרוב את חזה העוף במחבת לוהטת, ומשם להעביר אותו לתנור חם, או להכניס אותו ישר לתנור חם לצלייה.
  6. אפשר לצפות את חזה העוף בקמח, לטגן במעט שמן ואז להכניס לתנור.
  7. צליה נכונה של חזה עוף בתנור, תיעשה בחום בינוני. צליה בחום נמוך מדי תגרום לו להתייבש וצליה בחום גבוה מדי עלולה לשרוף אותו מבחוץ ולהשאיר אותו נא מבפנים.
  8. לפני תום הצלייה – בדקו בעזרת סכין, בחלק העבה של חזה העוף – אם הוא לבן לגמרי ולא נותרו בו חלקים ורודים, הוא מוכן ואפשר להוציא אותו מהתנור.
  9. בתום הצלייה בתנור, הוציאו את חזה העוף אל צלחת וכסו אותו בנייר אלומיניום (כמו שעושים עם סטייק), כדי לתת לו לנוח ולאטום בתוכו את הנוזלים, לפני שתחתכו אותו.
  10. אם לא תיבלתם את חזה העוף לפני הצלייה, תוכלו להגיש אותו עם רוטב, שהכנתם מראש למטרה זו, אבל אם הכנתם את חזה העוף כמו שצריך – הרוטב לא יחסר לכם כלל.

בשר חי

מתכון מעולה לחזה עוף עסיסי וטעים בתנור:

החומרים הדרושים:

4 נתחים שלמים של חזה עוף, נקיים מעור ועצמות, או חזה אחד לכל סועד (זה כל כך טעים, שאולי תצטרכו גם יותר).

למרינדה:

בעיקרון אפשר להשתמש בכל תבלין, או רוטב שאתם אוהבים, אבל כאן מופיעה מרינדה בסיסית,

שתבטיח לכם חזה עוף עסיסי וטעים:

2 כפות חרדל גרגרים, או רגיל,

3 כפות סילאן,

4 שיני שום כתוש, או כפית אבקת שום,

4 כפות שמן זית, או שמן אחר,

חצי כפית פלפל שחור גרוס.

לאוהבי החריף – הוסיפו חצי כפית, או יותר של שבבי צ'ילי יבש

לאוהבי התבלינים הטריים – אפשר להוסיף 1-2 ענפים של טימין, או רוזמרין

אופן ההכנה:

  • ערבבו בקערה את כל התבלינים, יחד עם השמן והשום (ללא ענפי הטימין/רוזמרין).
  • הוסיפו לקערה את חזות העוף וערבבו אותם היטב עם תערובת התבלינים, או הניחו את חזות העוף על תבנית אפיה מכוסה בנייר אפיה והברישו את תערובת התבלינים על העוף עם מברשת ביצים.
  • כסו את העוף בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות.
  • חממו תנור ל- 180 מעלות
  • סדרו את חזות העוף בתבנית מכוסה נייר אפיה ושפכו מעליהם את עודפי המרינדה.
  • הכניסו לתנור לצליה של כ- 30 דקות, או עד שהעוף נעשה זהוב מבחוץ והוא מוכן מבפנים –

בדקו אותו בעזרת סכין – חתכו בחלק העבה שלחזה העוף ובדקו שהוא עשוי לגמרי.

  • הוציאו מהתנור וכסו את התבנית בנייר כסף
  • המתינו כ- 10 דקות
  • כעת אפשר לחתוך את חזה העוף ולאכול!!

מומלץ להגיש בליווי אורז חם, או תפוחי אדמה אפויים.

אפשר בשלב זה גם למזוג עליו רוטב חם שהכנתם מראש, או את הנוזלים שנותרו בתבנית (מומלץ!)

תהנו!!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו