בין אם אתם טבחים מנוסים או בשלנים ביתיים, חובבי יין ואוכל או בירה ואוכל, אנו ממליצים לכם לצלול, לחקור ולנסות את עולם הבישול, בשילוב יינות ובירות איכותיות. בישול עם בירה ויין יכול להוסיף עומק, מורכבות בטעם וטאץ' יוצא דופן וייחודי. שילוב של יינות ובירות, בתבשילים, קדירות, רטבים ונתחי בשר שונים, משפר ומעמיק טעמים, מחדד את הטעם האוממי, מוסיף מתיקות ומרירות מתונה. להן 3 טיפים שיבטיחו לכם ניסיון מוצלח בבישול עם בירה ויין.
-
בחרו משקאות איכותיים וטעימים
הצעד הראשון בבישול מוצלח עם בירה ויין הוא בחירת המשקאות עצמם. שלבו בבישול שלכם אף ורק יינות או בירות אותם אתם אוהבים לשתות, נהנים מטעמם ואיכותם. יין או בירה זולים, אשר לא טעימים לכם לשתייה, לא יטיבו גם עם התבשילים שלכם. בדיוק כפי שחומרי גלם שונים משלימים זה את זה, כך גם בירות ויינות שונים יכולים לשפר ולהרים את התבשילים שלכם, לייצר הרמוניה בין הטעמים והמרקמים ולשדרג כל מאכל.
כשמבשלים עם בירה, קחו בחשבון את פרופיל הטעמים של הבירה והתאימו אותה לסוג וטעמי המנה אותה אתם מכינים. באופן זהה, בעת שימוש ביין בבישול, התאימו את סוג היין למנה או התבשיל. יינות אדומים, לבנים או רוזה המורכבים מזנים שונים, מכילים פרופיל טעמים שונים ומגוונים.
-
שיטות בישול
קדירה, צלייה, הקפצה או אפייה- כל שיטת בישול אותה תבחרו, תשפיע באופן משמעותי על הטעם הסופי של המנה בעת שימוש בבירה או יין. עבור מנות בבישול איטי כמו תבשלים וקדירות, בירה כהה או יין אדום יבש יכולים לספק טעם חזק ועמוק. מצד שני, לדוגמא, בעת צלייה או הקפצה בווק, בירות קלות יותר או יינות לבנים יכולים להוסיף אלמנט מרענן, חמצמץ ועוקצני למנות שלכם.
שילוב בירה או יין במרינדות של בשרים, עופות ודגים, מחדיר אל הנתחים טעמים עמוקים ומורכבים, ביינות ובירות ישנה החומציות היכולה לרכך נתחי בשר ועופות בצורה משמעותית, להעניק לכם נתח רך ונימוח ולחזק את הטעם האוממי הטבעי שבו.
-
לצמצם ולמקסם
מבירות ויינות, ניתן להכין מרינדות, רטבים וזיגוגים טעימים ומיוחדים מאוד. בעת רתיחה, גם בירה וגם יין מאבדים את תכולת האלכוהול שלהם, המרירות מתנדפת והסוכרים הטבעיים שבמשקאות מתקרמלים ומצטמצמים. פעולה זו עוזרת ליצור ריכוז טעמים ייחודי, מתקתק ועמוק.
אופציה מומלצת במיוחד היא הכנת רוטב ברביקיו עשיר בבירה. בשלו את הבירה האהובה עליכם יחד עם כמה תבלינים משלימים המתאימים לאופי הטעמים של המנה אותה אתם מכינים, הוסיפו דבש או סוכר חום ומעט רסק עגבניות. בשלו על כל נמוכה בסבלנות ואהבה, עד אשר תקבלו רוטב סמיך, טעמים וגדוש בטעמים מעולים.
לסיכום
בישול עם בירה ויין פותח עולם של אפשרויות קולינריות, מאפשר לכם להתנסות בטעמים, צורות בישולים ובעיקר לשדרג את המנות שאתם מבשלים. בעצם כמה טיפים בסיסיים, משקאות איכותיים וטעימים, התחשבות בשיטות בישול וקצת ניסויים ומשחקים במטבח- אתם תגלו כמה כיף לשלב את האלכוהול האהוב עליכם, במנות האהובות אליכם. לחיים!