אם אתם מארחים אצלכם בבית ומעוניינים להגיש מנה ביתית ומנחמת, או שאתם רוצים להכין לילדים שלכם ארוחה מבושלת ומשביעה שלא לוקחת זמן רב – הרי לכם מתכון מנצח לקציצות עוף (בונוס- יש גם אופציה טבעונית).
מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות
המצרכים לקציצות (מתאים ל7 מנות):
- 400 גרם חזה עוף טחון
- צרור פטרוזיליה קצוץ
- צרור כוסברה קצוץ
- 1 בצל מגורד בפומפייה
- 1 תפוח אדמה מגורד בפומפייה
- תבלינים: כף תבלין ראס אל חנות, כף שמן, מעט פלפל לבן, וכן מלח לפי הטעם.
המצרכים לרוטב:
- 4-5 עגבניות
- מעט שמן לטיגון
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 פלפל חריף פרוס (לאוהבי החריף)
- 2 כפות רסק עגבניות
- תבלינים: כף אבקת מרק, 2 כפות שום כתוש, וכן פפריקה מתוקה, כורכום וכמון לפי הטעם
אופן ההכנה:
יש לערבב בקערה את חזה העוף הטחון עם הפטרוזיליה והכוסברה. לאחר מכן, יש להוסיף את הבצל ותפוח האדמה המגורדים ולערבב (ניתן לערבב ביד).
יש להוסיף את התבלינים – ראס אל חנות, פלפל לבן, מלח לפי הטעם ושמן, לערבב ולהניח בצד.
- יש לקלף את העגבניות ולחתוך אותן לקוביות, להכנת הרוטב.
- יש לטגן את הבצל לרוטב, להוסיף את העגבניות ואת הפלפל החריף ולערבב.
- יש להוסיף רסק עגבניות, שתי כוסות מים חמים, תבלינים ושום כתוש ולהמשיך לערבב. לבשל עד לקבלת רוטב סמיך. לאחר מכן, יש להוסיף עוד שתי כוסות מים.
- יש ליצור קציצות קטנות מתערובת העוף, ולהניח בזהירות בתוך הרוטב המבעבע. יש לבשל את הקציצות במשך כ-20 דקות.
- עם הקציצות ניתן להגיש פסטה, אורז, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
בונוס – קציצות עדשים שחורות טבעוניות
מצרכים ל22 קציצות בינוניות
- כוס עדשים שחורות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 חבילת פטריות שמפיניון
- 1 חבילת עלי תרד קצוצים
- 3 שיני שום כתושות
- שליש כוס פירורי לחם
- טימין, מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- יש לבשל את העדשים עד שהן מוכנות ורכות.
- יש לטחון את העדשים עד למרקם חלק, ולשים בקערה גדולה.
- יש לטגן את הבצל ולהעביר לקערה הגדולה.
- יש לטחון את הפטריות עד שהן במרקם של משחה, ולהעביר למחבת.
- יש לטגן את הפטריות עד שיוצאים הנוזלים, ולהעביר לקערה.
- יש לטגן את התרד עד שצבעו הופך ירוק כהה, ולהוסיף לקערה.
- יש להוסיף את התבלינים ואת פירורי הלחם, ולערבב.
- יש ליצור קציצות מהתערובת, ולאפות בתנור עם מעט שמן למשך 35 דקות, בחום של 160 מעלות.
בתאבון, וזכרו שאת כל כלי המטבח שתצטרכו להכנה תוכלו לרכוש אצלנו, בחנות כלי מטבח!