מתכון לקציצות עוף שכולם אוהבים

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים חדשים
היה טעים?
שתפו עם החברים!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

אם אתם מארחים אצלכם בבית ומעוניינים להגיש מנה ביתית ומנחמת, או שאתם רוצים להכין לילדים שלכם ארוחה מבושלת ומשביעה שלא לוקחת זמן רב – הרי לכם מתכון מנצח לקציצות עוף (בונוס- יש גם אופציה טבעונית).

 

מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות

המצרכים לקציצות (מתאים ל7 מנות):

  1. 400 גרם חזה עוף טחון
  2. צרור פטרוזיליה קצוץ
  3. צרור כוסברה קצוץ
  4. 1 בצל מגורד בפומפייה
  5. 1 תפוח אדמה מגורד בפומפייה
  6. תבלינים: כף תבלין ראס אל חנות, כף שמן, מעט פלפל לבן, וכן מלח לפי הטעם.

 

המצרכים לרוטב:

  1. 4-5 עגבניות
  2. מעט שמן לטיגון
  3. 1 בצל קצוץ דק
  4. 1 פלפל חריף פרוס (לאוהבי החריף)
  5. 2 כפות רסק עגבניות
  6. תבלינים: כף אבקת מרק, 2 כפות שום כתוש, וכן פפריקה מתוקה, כורכום וכמון לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

יש לערבב בקערה את חזה העוף הטחון עם הפטרוזיליה והכוסברה. לאחר מכן, יש להוסיף את הבצל ותפוח האדמה המגורדים ולערבב (ניתן לערבב ביד).

יש להוסיף את התבלינים – ראס אל חנות, פלפל לבן, מלח לפי הטעם ושמן, לערבב ולהניח בצד.

  1. יש לקלף את העגבניות ולחתוך אותן לקוביות, להכנת הרוטב.
  2. יש לטגן את הבצל לרוטב, להוסיף את העגבניות ואת הפלפל החריף ולערבב.
  3. יש להוסיף רסק עגבניות, שתי כוסות מים חמים, תבלינים ושום כתוש ולהמשיך לערבב. לבשל עד לקבלת רוטב סמיך. לאחר מכן, יש להוסיף עוד שתי כוסות מים.
  4.  יש ליצור קציצות קטנות מתערובת העוף, ולהניח בזהירות בתוך הרוטב המבעבע. יש לבשל את הקציצות במשך כ-20 דקות.
  5.  עם הקציצות ניתן להגיש פסטה, אורז, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

 

בונוס – קציצות עדשים שחורות טבעוניות

מצרכים ל22 קציצות בינוניות

  1. כוס עדשים שחורות
  2. 1 בצל גדול קצוץ
  3. 1 חבילת פטריות שמפיניון
  4. 1 חבילת עלי תרד קצוצים
  5. 3 שיני שום כתושות
  6. שליש כוס פירורי לחם
  7. טימין, מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. יש לבשל את העדשים עד שהן מוכנות ורכות.
  2. יש לטחון את העדשים עד למרקם חלק, ולשים בקערה גדולה.
  3. יש לטגן את הבצל ולהעביר לקערה הגדולה.
  4. יש לטחון את הפטריות עד שהן במרקם של משחה, ולהעביר למחבת.
  5. יש לטגן את הפטריות עד שיוצאים הנוזלים, ולהעביר לקערה.
  6. יש לטגן את התרד עד שצבעו הופך ירוק כהה, ולהוסיף לקערה.
  7. יש להוסיף את התבלינים ואת פירורי הלחם, ולערבב.
  8. יש ליצור קציצות מהתערובת, ולאפות בתנור עם מעט שמן למשך 35 דקות, בחום של 160 מעלות.

בתאבון, וזכרו שאת כל כלי המטבח שתצטרכו להכנה תוכלו לרכוש אצלנו, בחנות כלי מטבח!

קציצות מוכנות

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו