מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות

מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים חדשים
היה טעים?
שתפו עם החברים!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

מי לא אוהב עוגיות שוקולד צ'יפס??? דקיקות ופריכות, או שמנמנות ורכות, ממולאות בהמון שוקולד, או משובצות בנקודות שחרחרות ומתוקות – עוגיות שוקולד צ'יפס הן אחד מתענוגות החיים.

הן נחשבות לחטיף מתוק ומפנק, שקל יחסית להכין וטעים מאוד לאכול, אבל חשוב לדעת איזה סוג של עוגיית שוקולד צ'יפס בדיוק אתם אוהבים לאכול, כדי להכין אותו נכון.

מה גורם לעוגיה להיות פריכה ויבשה, או לחה ורכה? איך יוצרים עוגיה ממולאת, למי שממש אוהב המון שוקולד ואיך עושים שהיא תהיה לעיסה ודביקה מבפנים?

לפניכם המדריך השלם.

עוגיות

ההיסטוריה המתוקה של עוגיות השוקולד צ'יפס

כמו כל הדברים המושחתים, המוגזמים והמפנקים – גם עוגיות השוקולד צ'יפס הגיעו מארצות הברית. המתכון פותח על ידי אישה בשם רות ויקפילד, שהיתה אחראית על מטבח הפונדק, שלה ושל בעלה. היא פיתחה את המתכון, כשיום אחד נגמר לה הקקאו והיא נאלצה למצוא לו תחליף, אך המתכון המקרי שהיא פיתחה, הפך במהרה למתכון שכולם מבקשים – אפילו חיילים אמריקאים, ששירתו באירופה במלחמת העולם השניה – ביקשו ממשפחותיהם לשלוח להם את העוגיות האלה בחבילות פינוקים מהבית, מה שגרם להפצת המתכון ברחבי אירופה. מכירות שבבי השוקולד עלו בצורה בלתי רגילה, כד כדי כך, שהחברה שמייצרת את שבבי השוקולד הבינה, שמשהו לא רגיל קורה.

חברת נסטלה, שמכרה את שבי השוקולד באותם הימים בצפון אמריקה, גילתה את הסיבה לעליה במכירות וביקשה לקנות מרות את המתכון. בתמורה למתכון – רות קיבלה אספקת שוקולד בלתי מוגבלת לכל החיים ומאז ועד עד היום אפשר למצוא את המתכון המקורי על אריזות שבבי השוקולד הנמכרות בארצות הברית.

המתכון היה ונשאר פשוט להכנה, אבל כולם יודעים, שעוגיות שוקולד צ'יפס שנמכרות בקונדיטוריות, הן הכי טעימות, גדולות ורכות. אז איך מכינים אותן?

קבלו מדריך קצר ואחריו מתכון להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות:

7 טיפים מעולים להכנת עוגיות מושלמות

  1. שימוש באבקת סודה לעומת אבקת אפיה –  אבקת האפיה, הנפוצה יותר לשימוש בישראל, מעניקה לעוגיות מרקם רך ועסיסי יותר משל אבקת הסודה.
  2. היחס בין הקמח לנוזלים – ככל שיש יותר קמח, העוגיות יהיו פריכות יותר.
  3. שימוש בקמח עוגה, במקום קמח רגיל, יעניק לעוגיות מרקם לעיס ועסיסי יותר.
  4. הוספת קורנפלור למתכון, במקום חלק מהקמח, תיתן לעוגיות מרקם של עוגה.
  5. ככל שהחמאה קרה יותר, כך העוגיות יהיו פחות פריכות ויותר עסיסיות.
  6. בחירת סוג הסוכר היא חשובה – כדי לקבל מקרם רך ועסיסי – עדיף להשתמש בסוכר החום הכהה והדביק. כל סוג אחר של סוכר (לבן, או דמררה) יעניק לעוגיות מרקם פריך ויבש יותר.
  7. בצק שנח במקרר לפני האפיה, יאפשר לכם ליצור עוגיה לחה ועסיסית יותר.

ועכשיו למתכון

מכמות החומרים הזו תוכלו ליצור 20 עוגיות בגודל רגיל, אך אם תרצו עוגיות ענקיות, לחות ורכות, תוכלו ליצור כ 12 עוגיות גדולות.

החומרים הדרושים:

100 גר' חמאה קרה

¾ כוס סוכר חום כהה דביק

ביצה אחת

כפית תמצית וניל

רבע כוס קורנפלור

כוס אחת של קמח (אפשר קמח עוגה)

כפית אבקת אפיה

100 גר' שוקולד חלב, או מריר קצוץ גס, או פתיתי שוקולד

למי שרוצה להוסיף קישוטים – אפשר לשבץ בעוגיה אגוזים, או עדשי שוקולד, או להוסיף פתיתי שוקולד לבן וכו'.

אם רוצים עוגיות ממולאות שוקולד – הכינו מראש גם צנצנת של ממרח שוקולד איכותי.

אופן ההכנה:

  • ערבבו היטב את החמאה עם הסוכר, הוניל והביצה. מכיוון שהחמאה קרה וקצת קשה –

תוכלו להשתמש במיקסר, או במועך תפוחי אדמה, כזה שמכינים איתו פירה. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.

  • הוסיפו את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, קורנפלור, פתיתי שוקולד ותוספות אחרות.
  • ערבבו עד לקבלת בצק אחיד. שימו לב לא להתעסק עם הבצק יותר מדי, כדי לא להרוס את המרקם.
  • כסו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות, או למקפיא ל10 דקות בערך – עד שמתקבל בצק קצת מוצק, שאפשר לעבוד איתו.
  • חממו את התנור ל- 160 מעלות
  • הכינו מהבצק כדורים –

20 כדורים קטנים לעוגיות קצת יותר פריכות, או 12 כדורים ענקיים לעוגיות שמנמנות ורכות.

**להכנת עוגיות ממולאות שוקולד – בשלב הזה, קחו את כדורי הבצק המוכנים, צרו בכל כדור חור עם האצבע, הכניסו לתוכו כפית שוקולד וסגרו היטב.  את הכדורים המוכנים, סדרו בתבנית והכניסו למקרר לרבע שעה לפחות.**

  • סדרו את הכדורית המוכנים על תבנית שטוחה, מכוסה בנייר אפיה ומעכו בעדינות את העוגיה מעט עם היד.
  • הכניסו לתנור למשך 8-10 דקות. אם תרצו שהעוגיות יצאו יבשות יותר, הכניסו לזמן אפיה כולל של 12 דקות.
  • בתום האפיה – הוציאו את העוגיות להתקרר על השיש.

תהנו!!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו