בדרך כלל, יין משמש אותנו לשתייה. אירועים, ארוחות, מסיבות, הרמות כוסית, קידוש וכדומה. אך ליין ישנם עוד שימושים רבים. אחד מהם הוא לבישול. נהוג להשתמש ביינות מסוגים שונים על מנת להוסיף למנה טעם נוסף. בפרט זה נכון כשרוצים להעשיר תבשילים חמים בחורף. בשביל לעשות את זה בצורה נכונה, צריך לדעת אילו יינות יכולים להתאים לנו.
איך בוחרים יין לתבשיל חורף ולמה חשוב להקפיד על בחירה נכונה?
תבשילי חורף, דוגמא קדירות בשר, ריזוטו, תבשיל תפוחי אדמה, דגים, תבשיל שעועית או כל תבשיל אחר שמתאים להכנה ואכילה בחורף, בדרך כלל נחשבים לתבשילים עמוסים, רכיבים וטעמים. להבדיל מהקיץ, אז נהוג לאכול אוכל קל יותר, פחות חם וכזה שלא נהוג לבשל אותו במשך שעות ארוכות, בחורף, בגלל תנאי מזג האוויר, משפחות רבות נוהגות להכין תבשילים עמוסים שמתבשלים זמן רב בתנור.
אחד הרכיבים שנהוג להשתמש בו בתבשיל חורף הוא יין. שימוש ביינות מסוימים יכולים להוסיף אלמנטים שונים לטעם. בין אם זו מרירות, מתיקות, חריפות, זה תלוי בסוג היין והרכיבים שלו. ישנם תבשילים להם מתאים להוסיף יין אדום וישנם תבשילים להם מתאים יותר להוסיף יין לבן. הכל תלוי בשאלה באיזה תבשיל מדובר ומה רוצים להשיג בעזרת היין.
חשוב להקפיד על בחירה נכונה, על מנת שיהיה ניתן להפיק את המיטב מהיין ולא להרוס את המרקם של התבשיל ולפגוע בטעם שלו. כמובן שצריך להיעזר במתכונים ולשים יין במינון הנכון, בשביל שלא יהיה חזק מדי ומנגד שתהיה לו השפעה על התבשיל.
3 דוגמאות לחיבור של יינות ותבשילי חורף
יינות לתבשילי בשר – בדרך כלל נהוג להשתמש ביינות אדומים לתבשילי בשר בחורף. החיבור ביניהם הוא הרבה יותר טבעי מה שעוד שטכניקות הבישול של הבשר מתאים יותר ליינות אדומים. לכן, גם נהוג להשתמש ביינות אלו לצורך בישול והכנה של התבשיל. אלו תבשילים שמתבשלים זמן רב ולכן נהוג להשתמש ביין אדום.
יחד עם זאת, ישנם תבשילי בשר שיכולים להתאים גם יינות לבנים, למשל, תבשילים שנעשים עם עוף. במקרה כזה, סגנון הבישול של התבשיל יתאים יותר ליין לבן. הוא מתבשל פחות זמן.
תבשילי עוף ודגים – תבשילי עוף, כאמור, מתאימים יותר ליינות לבנים, אך יחד עם זאת, גם תבשילי דגים מתאימים יותר ליין לבן. הוא יין קליל יותר, פחות חזק ומורגש מיין אדום ולכן נהוג להשתמש בו ביותר בתבשילים אלו.
תבשילים מתובלים – אם אנחנו מתכוונים להכין תבשילים עם הרבה תבלינים, למשל תבשילים אסייתיים, הרי שאנחנו יכולים לשלב בהם יין לבן, ארמוטי ולא כבד. ניתן למצוא דוגמאות שונות לכך. המטרה שהיין ישתלב עם התבשיל ולא יאפיל על התבלינים ששמנו בו.
לסיכום, חשוב שאנחנו נכיר את התבשיל לפני שנלך אל דרך היין ונקנה את הבקבוק הרלוונטי עבורו.