מתכון לפשטידת גבינות מושחתת

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים חדשים
היה טעים?
שתפו עם החברים!

בארצות הברית קוראים לה פאי, בצרפת שיכללו אותה לדרגת אומנות וקראו לה קיש, באנגליה אפשר למצוא את פאי הרועים המפורסם. אצל האיטלקים אפשר למצוא גרסה שלה במאפה הלזניה ואצל יהודי אשכנז, הדבר הקרוב ביותר אליה הוא הקיגל. גם למרוקאים יש גרסה מוכרת ואהובה ששמה מחמר. יש שאוהבים אותה יותר ויש שאוהבים אותה פחות, אבל בכל צורה ובכל מצב – היא מהמאכלים המנחמים והמשביעים ביותר שיש ואם משקיעים בה, היא יכולה להיות מאכל גורמה של ממש. אז איך מכינים פשטידה מושלמת?

פשטידה, או קיש, מכינים בדרך כלל עם בצק פריך משובח ועתיר חמאה וממלאים במילוי על בסיס חלבי, עתיר שמנת וגבינות. אפשר להוסיף ירקות צלויים ואפשר בלי, אבל חשוב להקפיד על איזון בטעמים ועל שימוש במרכיבים, שיבטיחו לכם תוצאה מוצלחת – פשטידה יציבה, אך גם רכה ונימוחה, במילוי עסיסי ומפתה, שמנוני במידה ומלא טעם, מונח על גבי קלתית פריכה וטעימה, שמהווה את הניגוד המושלם למילוי הרך.

הכנו לכם כמה טיפים שתוכלו לצעוד איתם יד ביד עד להכנת הפשטידה המושלמת:

10 טיפים להכנת קיש/ פשטידה מושלמת

  1. הבצק – במתכונים הקלאסיים נהוג להשתמש בבצק פריך עתיר חמאה, אבל אפשר בקלות להחליף אותו בבצק עלים, או אפילו בצק פריך קנוי.
  2. אם החלטתם להכין בצק פריך בבית, הקפידו להשתמש בחמאה קרה ולשמור על עיבוד מהיר של הבצק, כדי לא להרוס את הפריכות שלו.
  3. הקפידו לתת לבצק זמן מנוחה במקרר לפני המשך העבודה.
  4. לאחר המנוחה יש לרדד את הבצק לעלה דק, אך לא דק מדי.
  5. מומלץ לתת לבצק אפיה מקדימה, לפני הכנסת המילוי.
  6. מומלץ להשתמש בתבנית פאי טובה ואיכותית, שתעזור לכם ליצור ולשמור על צורה נאה של הפשטידה באפיה.
  7. המילוי צריך להיות מורכב מחומרי גלם איכותיים וטריים. אם בחרתם לשלב ירקות בקיש – רצוי לתת להם קודם צליה בתנור לפני שילובם ביתר חומרי המילוי.
  8. אפשר לשלב בתוך הקיש כמעט כל ירק שתבחרו – החל מחצילים וקישואים וכלה בבצל, פטריות ואפילו תפוחי אדמה.
  9. אפשר להשתמש כמעט בכל סוגי הגבינות להכנת המילוי, אך חשוב להקפיד על יחס נכון בין החומרים הרטובים לגבינות היבשות.
  10. לא מומלץ להקפיא קיש, או פשטידה, אך אפשר לשמור בקירור ולחמם לפניה אכילה – בתנור.

עוגת גבינה

מתכון לפשטידה בסגנון קיש עם ארבע גבינות

החומרים הדרושים:

להכנת בצק פריך:

100 גרם חמאה רכה

200 גרם מוצרלה, או גבינה צהובה שמנה מגוררת

2 ביצים

3 כוסות קמח

חצי כפית מלח

להכנת המילוי:

200 גרם גאודה, או גבינה צהובה מגוררת

400 גרם גבינת ריקוטה

שני גביעים של גבינת קוטג' (500 גרם)

חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה קשה אחרת

2 ביצים

3 כפות קמח

1/4 כפית מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  • ערבבו את כל חומרי הבצק בקערה, עד ליצירת בצק אחיד. הקפידו לעבד את הבצק רק עד שנוצר כדור בצק אחיד, כדי שמקרם הבצק יישאר פריך. אפשר להוסיף כף מים במידת הצורך.
  • עטפו את הבצק בניילון נצמד והעבירו למקרר למנוחה של שעה לפחות.
  • ערבבו בקערה את כל חומרי המלית. למלית הזו אפשר להוסיף בצל מטוגן, או טרי, פטריות, או פלפלים, או כל ירק אחר שאוהבים.
  • לאחר שהבצק נח – רדדו אותו לעלה בעובי של כחצי סנטימטר. בדקו שהוא מכסה היטב את תבנית הקיש שלכם והדקו אותו היטב לדפנות התבנית ולתחתיתה.
  • הכניסו את התבנית עם הבצק לאפיה של כ- 8 דקות, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  • שפכו את המלית המוכנה לתוך הקלתית האפויה והחזירו לתנור לאפיה נוספת של כשעה ורבע, או עד שהקיש הופך זהוב מבחוץ. אפשר להכניס קיסם, או סכין לתוך הקיש ולבדוק שהוא לא יוצא רטוב מדי, כדי לוודא שהקיש מוכן.
  • מומלץ להכין את הפשטידה כשעתיים לפני ההגשה, כדי לאפשר לה להצטנן ולהתייצב ולוודא שהגבינות לא נוזלות כשחותכים אותה לפרוסות.
  • מומלץ להגיש לצד סלט ירוק רענן וטרי למי שאוהבים.

תהנו!!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו