מתכון לעוף ממולא במעשנה

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים חדשים
היה טעים?
שתפו עם החברים!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

עישון היא טכניקה מגוונת לצליה ושימור של סוגי מזון שונים.

למעשה קיימים סוגים שונים של טכניקות עישון וכל אחד מהם מתאים יותר לסוגים מסוימים של מזון.

נתחי בשר שמנים, למשל, מתאימים לעישון חם, דגים מתאימים יותר לעישון קר, שילוב עשבי תיבול בנסורת העישון מעניק טעמים נוספים לנתח המתבשל, אך אפשר גם להסתק בטעמים העשירים של העצים המתאימים לעישון, כמו זית, הדרים ופקאן.

אם כן, מה חשוב לדעת על עישון עוף ממולא ואיך מכינים אותו?

 

כללים בסיסיים לעישון מוצלח של עוף

  • כמות שבבי העץ הנחוצה לעישון משתנה לפי גודל המעשנה שלכם לכן כדאי להתייעץ עם ספק השבבים לגבי הכמות הרצויה לכם.
  • הטעם הניטרלי של העוף מתאים מאוד לתהליך עישון, כי הוא סופג בקלות את כל הטעמים. כדאי להשתמש בתיבול חזק לפי הטעם האישי שלכם.
  • אפשר להוסיף עשבי תיבול יבשים לשבבי העץ לצורך החדרת טעמים נוספים
  • חשוב לפתוח מדי פעם את המכסה כדי לבדוק שאין אש ישירה על העוף ושהוא לא מתייבש, בעיקר אם אין לכם עדיין הרבה ניסיון.
  • אם עדיין לא רכשתם מעשנה, תוכלו להניח את שבבי העץ בתחתית סיר גדול, מעליהם רשת ועליה את העוף.

 

מרכיבים

תיבול: תבלין קייג'ון למי שאוהב, או כל תערובת תבלינים אהובה אחרת. אפשר גם להכין בבית תערובת: שבבי שום, שבבי צ'ילי, סוכר, מעט מלח ( אם קונים עוף מוכשר אפשר לוותר על המלח לגמרי), פפריקה מתוקה ולמי שאוהב את הטעם – גרידת תפוז, או לימון.

מילוי: בצל חתוך לרבעים, או שמיניות – לוי בגודל הבצל, שיניים קלופות של ראש שום שלם, מלח, פלפל, שמן זית

שבבי עץ: בוחרים כמות מתאימה למעשנה שלכם, של שבבי עץ בטעם האהוב עליכם

להשריה: אפשר להשרות את שבבי העץ לפני תחילת העישון במים, בירה, או יין

עוף: בחרו עוף שלם אחד גדול ויפה, או שני עופות שלמים קטנים, שטו ויבשו אותם היטב לפני התיבול

קשירה: חוט טבעי ללא צבע לקשירת העוף לפני הצליה

 

אופן ההכנה

  1. משרים את שבבי העץ למשך כחצי שעה בנוזל שבחרתם ומסננים היטב
  2. מכינים את המעשנה ומחממים אותה לטמפרטורה של 120 מעלות
  3. בשלב זה אפשר להוסיף חופן של שבבי העץ לתוך האש
  4. מערבבים יחד את כל חומרי המילוי
  5. מורחים ביסודיות את העוף בתערובת התבלינים מכל הכיוונים – גם בחלקו הפנימי.
  6. קושרים את רגלי העוף לשמירה על צורה אחידה בעת העישון
  7. ממלאים את החלל הפנימי של העוף בשיני שום ורבעי הבצל
  8. מניחים את העוף על הרשת וסוגרים את המכסה
  9. משאירים את העוף לעישון של 4 שעות בערך
  10. מוציאים את העוף לנוח בתוך עטיפה של נייר אלומיניום למשך כחצי שעה
  11. מומלץ להגיש בליווי ירקות טריים ותפוחי אדמה צלויים

 

בתאבון!

 

לאחר העישון

את כל המתכונים הבשריים באתר ניתן להכין על גריל גז של חברת וובר.

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו