מתכון למרינדת פרגית

מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים חדשים
היה טעים?
שתפו עם החברים!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

סטייק פרגית הוא אחד מנתחי העוף האהובים בישראל, אבל האם ידעתם שהוא כלל אינו שייך לעוף שקרוי פרגית? הוא בעצם נלקח מהירך של העוף (החלק המשולש המחובר לשוקיים). מסירים ממנו את העצמות וחותכים אותו לצורה שמזכירה חזה עוף. הוא שומני יותר מחזה העוף וגם כהה יותר, מפני שמדובר בבשר יותר שרירי.

אפשר להכין את הפרגית בתנור, במחבת, או על האש. אפילו במרק הוא יהיה טעים – אבל קצת חבל להשתמש בו למרק. אז קבלו הסבר קצר על הדרך הנכונה להכין פרגית בכל אחת מצורות הצלייה וגם – כמה מתכונים מעולים למרינדות שכל אחד יוכל למצוא ביניהן מרינדה אחת שהוא אוהב.

פרגית מוכנה

נתחיל עם הוראות ההכנה לדרכי הצליה השונות:

ראשית, יש לערבב את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה.

לאחר שהמרינדה מוכנה – אפשר להכניס לתוכה את הפרגית

יש לערבב את הבשר היטב ולוודא שכל חלקיו מצופים במרינדה.

עכשיו מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל- 20 דקות לפחות.

  1. פרגית במחבת:

  • אפשר להשתמש במחבת פסים, או במחבת רגילה.
  • יש לחמם היטב את המחבת עם מעט שמן
  • כשהמחבת חמה מאוד, אפשר להניח עליה את הנתחים – הקפידו לא להעמיס, כדי לא להוריד את הטמפרטורה במחבת
  • יש לצלות את הפרגית למשך כ- 3 דקות מכל צד. צליית יתר תייבש את הנתח אז הקפידו לשים לב לזמנים.
  1. פרגית על האש:

  • מומלץ להשרות את הפרגית במרינדה למשך לילה שלם לפני הצלייה
  • להוציא מהמרינדה ולצלות למשך 2-3 דקות מכל צד.
  1. פרגית בתנור:

  • חממו תנור ל- 200 מעלות
  • יש להניח את הנתחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה, באופן מרווח
  • משך האפיה הרצוי הוא כ- 10 דקות. רצוי לבדוק את הנתחים לאחר כ-8 דקות ולוודא שהם לא מתייבשים
  • אפשר להוסיף למגש ירקות חתוכים ומתובלים לפי הטעם

שימוש במרינדה לצליית נתחי בשר הוא סוג של תענוג – המרינדה בדרך כלל קלה להכנה, ציפוי הנתחים במרינדה נעשה על ידי ערבוב קל ופשוט וכל שנותר הוא לחכות כעשרים דקות לפני שאפשר לצלות את הנתחים ולקבל ארוחה טעימה. אז איך מכינים מרינדה טובה לפרגית? בוחרים סגנון שאוהבים – אסייתי, או מזרחי, אמריקאי, או ים תיכוני, מתקתק, או חריף, חמצמץ, או מלוח ומאזנים טעמים. מקפידים שכמות המרינדה תתאים לכיסוי של כל כמות הבשר ושיהיה בה שמן, שיעזור למרינדה להידבק לבשר ויעזור לפרגית להיצלות בצורה טובה. הנה כמה מתכונים למרינדות, שאת כולם מערבבים בקערה ואז מוסיפים אליהן את הפרגית, משרים וצולים. כולן מתאימות לכל סוגי הצלייה.

6 מתכונים למרינדות מעולות לפרגית

** כל המתכונים מתאימים לכמות של בערך קילו בשר

מרינדה בסגנון אסיאתי

החומרים הדרושים:

3 כפות שמן

כפית שמן שומשום (אופציונלי)

כפית אחת ג'ינג'ר מגורר

רבע כוס רוטב סויה

3 כפות סילאן

שלוש שיני שום כתושות, או כפית אבקת שום

מרינדה בסגנון ויניגרט:

החומרים הדרושים:

2-3 כפות שמן

2 שיני שום, כתושות, או כפית אבקת שום

מיץ מלימון שלם,

אפשר להוסיף גם שתי כפיות גרידה מהקליפה

כפית חרדל גרגרים, או חרדל רגיל

פלפל שחור

מרינדה בטעם קארי והדרים

החומרים הדרושים:

2 שיני שום כתוש, או כפית אבקת שום

שלוש כפות סילאן

כפית אבקת קארי

מיץ וגרידה של תפוז אחד

3 כפות שמן

מרינדה בסגנון צ'ימיצ'ורי

החומרים הדרושים:

חופן גדול של עלי פטרוזיליה קצוצים דק

חופן גדול של עלי כוסברה קצוצים דק

1 בצל סגול קטן קצוץ דק, או מגורר

חצי פלפל אדום בינוני קצוץ דק, או מגורר

חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק, או מגורר

4-3 שיני שום כתושות, או כפית אבקת שום

מלח

פלפל שחור גרוס

רבע כוס שמן זית

2 כפות חומץ יין אדום

1 כף מיץ לימון

מרינדה בסגנון פסטו

החומרים הדרושים:

צרור בזיליקום קצוץ קטן, או טחון

3 שיני שום כתושות, או כפית אבקת שום

חצי כוס צנוברים, או אגוזי מלך, או שקדים טחונים

מלח

פלפל

רבע כוס שמן זית

פרגית בתיבול מזרחי לוהט

החומרים הדרושים:

רבע כוס שמן

כפית פפריקה אדומה

כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פפריקה מעושנת

כפית אבקת שום

מלח

פלפל שחור

אפשר להוסיף מיץ מחצי לימון

מומלץ להגיש את הפרגיות בליווי סלט מרענן והאמת היא שאפשר לשלב כל תוספת שתרצו:

צ'יפס, תפוחי אדמה בתנור, אורז, או בתוך פיתה.

תהנו!!

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו