מתכון להכנת פסטה שמנת ויין

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
מתכונים חדשים
היה טעים?
שתפו עם החברים!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

אחד המאכלים הכי קלים להכנה וגם הכי טעימים הוא פסטה שמנת ויין.

כולנו אוהבים את המרקם הסמיך ואת המנה המנחמת שבדרך כלל מגיעה עם ערימות של פרמז'ן שהופך את הכל להרבה יותר טעים.

אז כדי שלא נגרה אתכם יותר מדי, הכנו לכם כאן מתכון להכנת פסטה שמנת ויין שאין לנו ספק שתרצו לנסות כבר הערב, ובינינו – מדובר כאן על אחת המנות הרומנטיות והטעימות שתוכלו לאחל לעצמכם.

אז קדימה, בואו נפתח את הגז, נוציא את המצרכים ונצא לדרך!

 

המטבח האיטלקי – הכי קל, הכי טעים

אם תחשבו על זה, מטבחים עולמיים רבים כוללים מנות שדורשות המון הכנה, השקעה ומעל הכל – ידע.

המטבח הצרפתי למשל כולל כל מיני רזים קולינרים שאין סיכוי שבלי ללמוד בצורה מקצועית נוכל לדעת אותם ובוודאי שלא לבשל אותם.

המטבח היפני גם הוא מביא איתו טכניקות בישול מדהימות שמבלי לימוד מקצועי אפשר לשכוח מלהצליח בהן, ולא – הסושי שעשיתם עם הספייסי מיונז והטריאקי ממש לא נחשב.

לעומת זאת, המטבח האיטלקי מביא איתו מתכונים קלים להכנה כמו מתכון להכנת פסטה שמנת ויין שלא ידרשו מכם מיומנויות מסוימות ובסך הכל תצטרכו כאן כמה מצרכים שנגישים לרכישה בכל סופר או מכולת כמו שמנת, פרמז'ן, שום, יינות ועוד.

 

מתכון להכנת פסטה שמנת ויין

אז בשביל שנוכל לעקוב אחרי מתכון להכנת פסטה שמנת ויין נצטרך להצטייד עם המוצרים הבאים: מיכל שמנת לבישול, 5 שיני שום, חמאה, גבינת פרמז'ן, חבילת פסטה איכותית, יין לבן שאתם אוהבים (לא מתוק), אגוז מוסקט, מלח, פלפל ופטריות טריות.

בסיר גדול הרתיחו מים והוסיפו אליהם את חבילת הפסטה עם מעט מלח.

הפסטה צריכה כ-10 דקות בישול כדי להגיע למידת העשייה הרצויה, אל דנטה, ולאחריהן סננו את הפסטה מהמים. במקביל, קצצו את השום והרתיחו קוביית חמאה על המחבת.

כשהחמאה מתחממת לאחר כדקה, טגנו מעט את השום. שימו לב לא לטגן ללמעלה מ-3 דקות, אחרת השום יישרף ויתן טעם מר לרוטב.

 

השום מוכן, מה עכשיו?

את הפטריות פורסים לפרוסות ומשחימים ומרככים במשך 2 דקות במחבת עם השום.

לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מהיין ונותנים לו להתאדות במשך כ-5 דקות.

עכשיו מוסיפים את השמנת והתבלינים ונותנים להם להצטמצם ביחד במשך כ-5 דקות נוספות. מגרדים פרמז'ן בכמות של כחצי כוס ומוסיפים לרוטב.

אם הוא מסמיך מאוד – הוסיפו עוד קצת שמנת. הוסיפו את המלח והפלפל ותנו לרוטב לנוח לרגע באש כבויה.

אחרי כמה דקות מוסיפים את הפסטה ומערבבים הכל יחד. הריח שיציף את הבית יגרום לכולם לגשת אל השולחן ולכם רק נשאר למזוג את הפסטה לצלחות ולהתחיל להנות. בזמן ההגשה ניתן לפזר עוד פרמז'ן לפי הטעם. שיהיה בתאבון ובהצלחה!

 

פסטה בשמנת

מתכונים נוספים
שאולי תאהבו